Haaroliën op basis van haarporositeit – wekelijks schema

Haaroliën is een procedure dat extreem simpel en comfortabel is. Het kan met succes worden uitgevoerd in het gemak van je eigen huis. Oliën gebruikt voor haaroliën zijn de meest waardevolle stoffen die kunnen worden aangebracht op het haar. Geen andere samenstelling zal een dergelijk grondige regeneratie, voeding en bescherming bieden.

Daarom moet haaroliën permanent worden opgenomen in onze dagelijkse haarverzorging.

olejowanie-wlosow

Er is een grote verscheidenheid aan haaroliemethoden. Daarom, als je aan het begin van je reis staat voor een dergelijke haarverzorging, kan het moeilijk zijn om de juiste techniek te kiezen.

Om deze taak te vergemakkelijken en een volledige regeneratie en bescherming te garanderen, hebben we een speciaal schema voorbereid. Door het balanceren van een aantal methoden van oliën, zal jouw haar worden voorzien van verzorging op het hoogste niveau. Al na de eerste week zul je een verschil in uiterlijk zien en voelen.

Echter, voordat je je wekelijkse haarolieschema te weten krijgt, is het het waard om te realiseren wat voor soort olie het beste past bij jouw haartype.

Natuurlijke oliën zijn gemaakt van verschillende deeltjes. De grootte van deze deeltjes bepaalt hoe goed de olie zich zal aanpassen aan het type haar dat je hebt.

De algemene regel is, als het gaat om het kiezen van natuurlijke oliën, dat voor heel droog en beschadigd haar (hoge porositeit) we een andere olie moeten kiezen dan in het geval van redelijk gezond haar met een kleine neiging tot kroezing, uitdrogen en verlies van glans (dergelijk haar heet medium porositeit). Het is ook belangrijk dat gezond, dik en zwaar haar dat moeilijk te stylen is (lage porositeit) een juiste verzorging en voeding vereist om schade te voorkomen en om de processen op de hoofdhuid hun werk te laten doen zonder storen. De porositeit van het haar is gemakkelijk te observeren. Hoe meer beschadigd, droog en dun het haar is, hoe hoger de porositeit. Elk type porositeit vereist een andere soort olie.

HOGE POROSITEIT HAAR – extreem beschadigd, slechte conditie. Aanbevolen oliën: zonnebloem, druif, vlas, pompoenzaad en zwart zaad.

MEDIUM POROSITEIT HAAR – middelmatig onderhouden, slechts lichtelijk dun en vaak verzwakt aan de puntjes. Aanbevolen oliën: amandel, macadamia, pinda, sesam, olijfolie, avocado, argan.

LAGE POROSITEIT HAAR – zwaar, dik en gezond, wat water langzaam absorbeert en langzaam droogt. Aanbevolen oliën: kokos en babassu palm.

Naarmate je je begeeft in de wereld van haaroliën, zul je beginnen te zien welke oliën het beste werken voor jouw haar. Je kunt ook geselecteerde oliën combineren om de maximale voordelen en haarverzorging te behalen.

Haaroliën – wekelijks schema

1. EEN – TWEE KEER PER WEEK

Kies een of twee dagen per week wanneer je een vrije avond hebt en relatief meer tijd in de ochtend. Voer een volledige haaroliebehandeling ’s nachts uit.

Het omvat het aanbrengen van olie op droog of licht vochtig haar. Breng de olie aan op zowel haar en hoofdhuid. Aanvullend voer je een milde massage uit die de huidcellen stimuleert om te werken en de bloedstroom te verbeteren. Laat de olie ’s nachts op het haar zitten en in de ochtend was je het grondig uit met een milde shampoo. Zorg ervoor dat het reinigingsproduct vrij is van kunstmatige stoffen die de effecten verstoren van de olie (bijvoorbeeld, zonder het zogenaamde Sodium Lauryl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate).
2. MEERDERE KEREN PER WEEK

Haaroliën moet na elke haarwasbeurt worden gedaan. Het haar moet vochtig zijn zodat de olie meer doeltreffend het binnenste van de schubben kan penetreren. Tijdens een dergelijke behandeling als nat haaroliën, moet het product worden aangebracht op jouw haar zonder de hoofdhuid aan te raken.

Waarschuwing! Als jouw haar heel beschadigd en droog is en je bent bang dat de olie jouw haar de eerste keer zal bezwaren, kun je het aanbrengen op droog haar zonder het eerst te wassen. Onthoud dat de olie ongeveer 15 tot 30 minuten moet blijven zitten.

3. DAGELIJKS

Iedere ochtend, voordat je het huis verlaat, wanneer je je haar doet, breng dan een paar druppels olie aan op droge lokken. Als gevolg hiervan zal het gemakkelijker zijn om te stylen en je haar zal worden voorzien van een juiste verzorging en glans. Daarbij zal het beschermen tegen schade en averechtse weersomstandigheden.

Veel succes met je haaroliën!