Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense

1. Uitstraling, inhoud, doeltreffendheid

redken-diamond-shine-intense

Diamond oil van Redken is een van de mooiste producten op de markt. Het glazen flesje ziet er uit als een ruwe diamant en heeft diepe, donkergroene kleur. 100 ml van het product wordt vergezeld door een glazen pipet, waarmee je de olie kunt aanbrengen. De dop is slim ontworpen – het enige wat je hoeft te doen is op de knop drukken om een juiste hoeveelheid van het product te doseren. Het zorgt voor hygiëne en een gemakkelijke applicatie.

Olie is doeltreffend maar maakt geen indruk door de geur die lijkt op kunstmatige, chemische lotions zoals gebruikt in salons.

2. Samenstelling

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense is een vooraanstaand product. Het bevat een hoge concentratie van natuurlijke oliën, met een kleine hoeveelheid siliconen en andere schadelijke chemische stoffen, zoals SLS, SLES en parabenen.

Zonnebloemolie – maakt het haar perfect sterk, rijk aan caroteen en vitamine E, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde uitstraling en de jeugd van het haar. Bovendien behoudt deze olie het juiste vochtgehalte van haar en biedt het weerbaarheid. Het bevat een hoge concentratie van linolzuur, wat verantwoordelijk is voor het juist functioneren van haarcellen.

Olijfolie– behandelt heel droog en beschadigd haar. Het biedt weerbaarheid en voorkomt broosheid. Olie voegt glans toe en vergemakkelijkt stylen, daarbij versterkt het het uithoudingsvermogen, waardoor het resistent wordt tegen alle mechanische schade. Olijfolie voorkomt dat de ammoniak in haarverf onze lokken uitdroogt.

Jojoba-olie – hydrateert en regenereert het haar snel. Voedt het en stimuleert celvernieuwing, waardoor het haar sneller regenereert en trager veroudert. Bovendien beschermt jojoba-olie het haar tegen schadelijke effecten van zonnestralen, vorst en wind.

Kokosolie – bevat veel kalium, magnesium en zink. Het absorbeert snel in het binnenste van het haar, wat zorgt voor een onzichtbare laag. Hierdoor is het haar beschermd tegen schade. Bovendien verbetert olie de glans en behoudt het de kleur. Kokosolie draagt ook bij aan de reconstructie van de eiwitstructuur van het haar.

Camelina-olie – is rijk aan onverzadigde vetzuren (bevat ongeveer 90% hiervan). Zij voeden het haar, blokkeren de destructieve effecten van vrije radicalen die bijdragen aan veroudering van het haar, verlies van weerbaarheid, vatbaarheid en verhoogd uitdrogen van de puntjes. Olie voorkomt ook dat gifstoffen de haarstructuur penetreren. Het werkt als een filter die waardevolle ingrediënten overdraagt voor het haar en de destructieve elementen niet toestaat.

Abrikoospiyolie – heeft een mooie geur, absorbeert snel en voorziet het haar van een mooie glans en diepe kleur. Het helpt om het haar te stylen en conditioneert het perfect. Bovendien helpt het om een juist niveau van haarhydratatie te behouden.

3. Applicatie

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense moet worden aangebracht met de glazen pipet. Slechts twee of drie druppels zijn genoeg om aan te brengen op droog of vochtig haar – voor of na het wassen. Houd in gedachten dat deze olie alleen op het haar moet worden aangebracht, niet op de hoofdhuid. Breng het aan vanaf het midden, dat is vanaf de hoogte van de oren, of alleen op de puntjes. Gedurende de dag kan het meerdere keren worden aangebracht op droge slierten – wanneer we vinden dat ons haar zijn vitaliteit en weerbaarheid heeft verloren.

4. Effecten

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense is niet aanbevolen voor alleen kleurbehandeld haar. De belangrijkste taak is het verbeteren van glans en om de kleur te verbeteren van allerlei soorten haar – ongeacht of het is gekleurd of een natuurlijke maar iets doffe tint heeft. Olie regenereert beschadigd haar, voorziet van weerbaarheid en maakt het zacht voor aanraking. Verder zal het perfect beschermen tegen beschadigde puntjes en beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Bovendien zal het het haar minder vatbaar maken voor breuk, terwijl de puntjes een mooie uitstraling krijgen en kroezing wordt voorkomen. Daarbij zal de olie styling vergemakkelijken, onhandelbare slierten temmen en het voorkomt schade veroorzaakt door stylingbehandelingen. Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense zorgt voor een grondige regeneratie, niet alleen voor kleurbehandelde lokken maar ook natuurlijke, vrij van ammoniak.

5. Conclusie

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense wordt aanbevolen voor haar dat dof is en geen glans meer heeft, droog en onhandelbaar is. Het product maakt indruk met een exclusieve verpakking en een verscheidenheid van natuurlijke oliën. Bovendien is het doeltreffend en het gebruik kan worden aangepast aan de huidige haarconditie. Helaas heeft Redken olie een onaangename geur, wat achterblijft op het haar gedurende de dag. Bovendien moet je voorzichtig zijn dat je het glazen flesje of de pipet niet breekt.

119