Haar oliën – wat, wanneer, hoe?

Natuurlijke haar oliën – je hebt er zeker al over gehoord en je weet dat zij niet alleen populair zijn maar ook ontzettend effectief. Het is waar. Niets zal jouw haar op dezelfde manier voeden en conditioneren als een olie uit planten en noten.

olejki-do-wlosow

Met het gebruik van natuurlijke oliën wordt haaroliën gedaan. Het is een heel eenvoudige verfraaiende behandeling. Het enige wat je hoeft te doen is de olie naar keuze aanbrengen op je hoofdhuid en dit een poosje in te laten zitten om het uiteindelijk uit te wassen met een milde shampoo. Bovendien kun je het aanbrengen op je slierten en laten zitten zonder uitspoelen.

Echter, houd in gedachten dat in dit geval, je moet voorkomen dat je het aanbrengt op de hoofdhuid.

Het meest interigerende probleem als het gaat om alle beginners op het gebied van haaroliën is het kiezen van de juiste olie, de methode van applicatie en de frequentie van gebruik. Wat voor soort olie zal het beste zijn voor mij? Hoe gebruik ik het? Hoe vaak? Is het oké om verschillende oliemethoden te combineren? Misschien zou het beter zijn om slechts één manier van applicatie te kiezen en me hieraan te houden? We bieden je graag onze hulp.

In het begin van de reis van haaroliën moeten we allereerst leren dat de beste methode er een is die de olie laat absorberen, niet door het haar maar ook door onze hoofdhuid en haarzakjes. Een dergelijke behandeling wordt uitgevoerd met het gebruik van natuurlijke oliën van cosmetische producten speciaal ontworpen voor de taak. Niet elke cosmetica die rijk is aan natuurlijke oliën is geschikt voor een dergelijk ritueel. Producten die parabenen, siliconen, monohydrische alcoholen (zogenaamde ‘slechts alcoholen’) bevatten – zelfs als zij een grote hoeveelheid natuurlijke oliën bevatten – zijn niet geschikt voor het aanbrengen op de hoofdhuid. Voor haaroliën voor een paar uren, inclusief hoofdhuidmassage, is het het beste om 100% puur natuurlijke oliën te kiezen. Je kunt ook cosmetica kiezen die duidelijk en expliciet vermelden dat het product geschikt is voor applicatie op de hoofdhuid (het wordt meestal omgeschreven in de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter van de verpakking). Het is het beste om een dergelijke behandeling 1 – 2 keer per week uit te voeren.

Diepe en meerurige regeneratie met het gebruik van natuurlijke oliën is het verbeteren waard. Om dat te doen, moet je je slierten ‘voeden’ met een dagelijkse portie olie. Natuurlijke oliën werken niet alleen als een regenererende conditioner. Aangebracht op droog haar (bijvoorbeeld in de ochtend, voor of na het stylen van je haar), conditioneert het de lokken direct, vergemakkelijkt het styling, kammen en voegt het glans toe en voorziet het van een mooie uitstraling. Bovendien beschermt het het haar tegen eventuele schade gedurende de dag. Bovendien kunnen oliën ook worden aangebracht op alleen de puntjes om te werken als serum en om te voorkomen dat zij uitdrogen. Een dergelijke schoonheidsbehandeling versterkt het haar, kan worden gedaan met het gebruik van goed beschikbare cosmetica. In veel online winkels of drogisten kun je preparaties vinden met goed gebalanceerde mengelingen van oliën. Het is raadzaam om te zoeken naar een die matcht met jouw haarporositeit in het bijzonder.

De meest populaire en meest prestigieuze cosmetische oliën beschikbaar op de markt zijn:

  • lage porositeit haar – kokosolie, babassu-olie, palmolie, sheaboter
  • medium porositeit haar – arganolie, macadamia-olie, amandelolie, olijfolie, pinda-olie
  • hoge porositeit haar – zwart zaadolie, druivenpitolie, zonnebloemolie, vlaszaadolie

Natuurlijke olië biedt een verscheidenheid van gebruik. Bovenop een grondige, meerurige haaroliebehandeling kun je het ook toevoegen aan maskers of balmen, aanbrengen na het wassen op vochtig haar zonder uitspoelen of op droog haar (zelfs meerdere keren per dag). Eén methode om haar te oliën, sluit de andere niet uit. Je kunt je favoriete techniek kiezen en deze regelmatig uitvoeren of twee of drie kiezen om de beste voeding, regeneratie en bescherming te garanderen tegen mechanische schade en averechtse klimaatomstandigheden.
Veel succes!